>

Mennyiért vásároljak?
Mennyiért értékesítsem?
Mennyi az értéke?

Ingatlan értékbecslésre az alábbi esetekben lehet szükség:
-ingatlan értékesítés
-hitelfelvétel
-vagyonmegosztás ügyben
-tulajdonostársak tulajdonrészeinek
eladásánál, megvásárlásánál
-hagyatéki eljárás, örökségi ügy
-céges ingatlanok értékének
mérleg szerinti módosításában
-utólagos nézetkülönbségek,
viták, perek megelõzésére

értékesítési célú ingatlan esetében, az ingatlan piaci érték ismeretében,

-Idõt pénzt, hirdetési költséget takaríthat meg azáltal, hogy egy pontosan felértékelt ingatlannal jelenik meg a piacon. így az eladás várható idõtartama jelentõsen lerövidül, szemben egy túl árazott ingatlannal, ahol akár évekig is elhúzódhat az értékesítés. -Amennyiben az ingatlan értékbecslés
hiányában alul árazott ingatlannal jelenik meg a piacon, azt jó eséllyel gyorsan, de veszteséggel fogja értékesíteni.
-Alku esetén ingatlan értékbecslés birtokában könnyebben megvédheti álláspontját, meggyõzheti vevõjét az ár indokoltságáról, ezáltal biztosíthatja, hogy az ingatlan reális piaci áron keljen el. Ez szinte minden esetben néhány százezer forintos megtakarítást jelent.
-Sokszor évekig elhúzódó peres eljárások megelõzhetõk családon, rokonságon belül, tulajdonostársak, ismerõsök közötti viharok kiküszöbölhetõk a reális ingatlan érték alapján történõ megegyezés által.
-Cégek mérlegében: A cég a számviteli szabályok szerint nyilvántartott ingatlan értékét a reális piaci viszonyok figyelembevételével módosíthatja, melynek több speciális elõnye is lehet. Az ingatlan érték megállapítás során a vagyon elemei (földterület, épületek, felépítmények, építmények, stb.) önálló értéket kapnak, ami a cég könyv szerinti értéken történõ nyilvántartását segítheti.
-APEH és egyéb hatóságokkal, szervezetekkel történõ nézetkülönbség megelõzésére.

Hívjon minket-cégünk rövid határidõvel és kedvezõ áron áll rendelkezésükre.